BEDRE HJELP FOR TRAUMATISERTE

En konferanse om vold i nære relasjoner

23. og 24. april 2025

Clarion Oslo Airport Hotel

Meld deg på årets viktigste konferanse

Konferansen er godkjent som vedlikeholdsaktivitet for spesialister innenfor psykologi og allmennmedisin, og for psykiaters etterutdanning - 10 timer. Nå er den også godkjent av Felles organisasjonen med 10 timer meritterende kurs.

BEDRE HJELP FOR TRAUMATISERTE

En konferanse om vold i nære relasjoner

23. og 24. april 2025

Clarion Oslo Airport Hotel


Vær rask med påmelding for å sikre deg plass.

Konferansen er godkjent som vedlikeholdsaktivitet for spesialister innenfor psykologi og allmennmedisin,
og for psykiaters etterutdanning - 10 timer. Nå er den også godkjent av Felles organisasjonen med 10 timer meritterende kurs.

Konferansen som setter lys på det vi sjeldent snakker om

Vold i nære relasjoner er et økende samfunnsproblem.

Det ødlegger liv og påvirker fremtiden til traumatiserte offere og pårørende, både voksne og barn.


Ved å skape et godt nettverk og samarbeid på tvers av etater og hjelpetjenester kan vi sammen bli opplyst og utrustet til å fange opp, hjelpe og ta vare på offere av vold i nære relasjoner.


Du er derfor invitert til denne konferansen, hvor du vil høre engasjerende, spennende og gripende foredrag fra de som har jobbet tettest på ofrene og har dedikert sitt yrkesliv til å skape samfunnsforandring og en bedre hverdag for de mest sårbare.


Konferansen er innrettet mot alle tjenester som kan komme i kontakt med de innvolverte av vold i nære relasjoner. Den passer derfor godt til ansatte i ulike helsetjenester, krisesenter, barnevern, familievernkontor, politiet og kommunale tjenester som innebærer kontakt med barn og familier.


Earlybird pris på billetter

Bestill din konferansebillett innen 28.februar og få rabattert pris.


Konferansemiddagen betales ved innsjekk til konferansen - kun 595;-,


Rabattert pris på hotellrom

Ønsker du å bo på hotellet under konferansen kan du reservere ditt hotellrom via linken under. Det tilbys rabbatert pris for konferansedeltakere som bestiller innen 21 mars 2025.



Program:

Konferansen er godkjent som vedlikeholdsaktivitet for spesialister innenfor psykologi og allmennmedisin , og psykiaters etterutdanning - 10 timer.

Program:

Konferansen er godkjent som vedlikeholdsaktivitet for spesialister innenfor psykologi og allmennmedisin, og for psykiaters etterutdanning - 10 timer. Er nå søkt godkjent hos advokatforeningen og Felles organisasjonen

TMH

Teknologi - Menneske - Helse


TMH er en ung organisasjon med et viktig oppdrag og høye ambisjoner. Organisasjonen består av et tverrfagelig team med spisskompetanse innenfor psykologi, sosionom, velferdsviter, økonom, konsulenter, jurister og IT.


TMHs mål er å:


1. Skape åpenhet og bevisstgjøring for å forebygge vold i nære relasjoner.

2. Bruke teknologi til å bygge en digital plattform som skal være en informasjon- og hjelpekanal for våre partnere og målgruppe.


3. Innhente informasjon som baserer seg på utfordrende historier og erfaringer fra kvinner og barn som selv har blitt utsatt for vold.

Foredragsholdere:

Carmen Maria Freire

Grunnlegger og leder av organisasjonen Teknologi - Menneske – Helse. Hun snakker flere språk og har bred erfaring som tolk både for politiet og ulike helsetjenester. Hun har tidligere jobbet i politidirektoratet, ved folkehelseinstituttet og i NHO. Carmen har utdanning i språk og litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og Universidade de Letras Instituto Camões i Lisboa. Hun har også studert arkiv-vitenskap med IT ved Universitetet i Oslo og Oslo Met. Hun brenner for å redusere forekomsten av vold i nære relasjoner i samfunnet og er administrator for nettsteden: Partnervold.com og Fri fra skam.

Marianne Gulbrandsen (konferansier)

Spesialist i klinisk psykologi i Enhet for inntak og avklaring ved DPS Gjøvik / Sykehuset Innlandet. Hun har også utdanning i kriminologi, samt voldsrisikovurdering og håndtering. Marianne har 25 års arbeidserfaring som psykolog etter profesjonsstudiet ved Universitetet i Oslo, og over 35 års arbeidserfaring fra psykisk helsefeltet og kriminalomsorgen. Hun er sertifisert COS-P (Circle of Sequrity)- terapeut og har spesialisert seg i traumebehandling, blant annet EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprosessing)

Anne Grethe Solberg

Forsker ved Oslo Met (Oslo Metropolitan University) og har doktorgrad i sosiologi. Hun er en av Norges mest etterspurte foredragsholdere og en prisbelønnet konsulent, lederutvikler og forfatter. Anne Grethe brenner for å bevisstgjøre mennesker på sitt eget ansvar for å se muligheter og komme seg videre, og hvordan vi kan mobilisere de kreftene vi har tilgjengelig til enhver tid. I 2012 fikk hun Fredrikkeprisen for sitt arbeid med synliggjøring av vold i nære relasjoner.

Wanja J. Sæther

Har jobbet i over 30 år med vold, overgrep og likestillingsspørsmål ved Krisesenteret i Salten. Hun er utdannet sosionom med spesialisering og har flere videreutdanninger. Hun har arbeidserfaring fra sosialkontor, barnevern, utekontakten, som lærer og foreleser lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Wanja har sittet i flere nasjonale og internasjonale referansegrupper, styrer og utvalg. Hun har vært med på å lage filmer og bøker, hun er profilert og opptrer ofte i ulike medier, og har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid og engasjement.

Pål Grøndahl

Psykologspesialist, rettspsykologisk sakkyndig og fagbokforfatter. Han var tidligere forsker ved kompetansesenter for sikkerhets- fengsels- og rettspsykiatri ved Oslo universitetssykehus, og har før dette jobbet på sikkerhetsavdelingen ved Dikemark sykehus. Pål tok sin doktorgrad i rettspsykiatri i 2010 med avhandlingen: «A comparative and empirical analysis of practices in Norwegian forensic psychiatry”

Gabriele Mobes Frøen

Spesialrådgiver og traumeveileder ved Sykehuset Innlandet. Hun har 15 års erfaring som underviser og foredragsholder innen traumefeltet. Hun er EMDR behandler (Eye Movement Desensitization and Reprosessing) og veileder i Sykehuset Innlandet. Gabriele driver også med undervisning og veiledning til ulike opplæringssteder, prehospitale tjenester, politistudenter og diverse skoler og kommuner. Hun er opptatt av å fremme forståelse av traumelidelser og bedre behandlingen for dette

Inga Marte Thorkildsen

Tidligere Barne - familie- likestillings og inkluderingsminister, har de siste 25 år engasjert seg for å gi barn og unge en oppvekst fri fra vold og seksuelle overgrep. Hun arbeider i dag som politisk rådgiver ved Stine Sofie Stiftelsen. Hun har en cand.mag grad fra Universitetet i Oslo i religionshistorie og statsvitenskap. Inga Marte har også sittet som byrådsmedlem i Oslo

Jawad Raja

Jawad kom nylig ut med boken «Skapt for ære» i samarbeid med forfatter og journalist Vilde Sagstad Imeland. Boken tar opp temaer som æresproblematikk, familie og oppvekst, basert på Jawads egne erfaringer. Jawad er utdannet økonom og jobber til daglig med digital markedsføring. Hans egen far ble tiltalt for familievold i 2023. Jawads historie er gripende, og han brenner for å belyse viktige temaer som vold mot barn og psykisk helse hos unge og menn.

Neelam Anjum

Bydelsoverlege, jobber også som medisinsk faglig rådgiver og er operativ leder for psykososialt kriseteam. Hun er spesialist i samfunnsmedisin og har bred erfaring som lege både fra psykisk helsevern og almen-medisin. Hun brenner for likestilling og kvinners rettigheter, og er medgrunder for Norges største digitale plattform for minoritetskvinner- Desibloggerne på Snapchat. Neelam ønsker å opplyse om vold i nære relasjoner, forebygge kvinneundertrykking og er gjerne kvinners stemme for å bringe sannheten frem i lyset

Terje Bjøranger

Jurist og forfatter. Jobber som politiadvokat i Kripos og har over 25 års erfaring med æresrelatert kriminalitet. Han har tidligere jobbet ved utlendningsseksjonen ved Romeriket politidistrikt, i UDI (Utledningsdirektoratet) og barnevernet. Terje var med å etablere Kompetansesenteret for negativ sosial kontroll og æresrelatert kriminalitet, som han også ledet tidligere.

Terje mottok nylig Shabana Rehmans minnepris for sitt arbeid og engasjement sammen med Gunnar Svensson i Mai 2024.

Gunnar Valentin Svensson

Politioverbetjent i Kripos og har over 25 års erfaring med æresrelatert kriminalitet. Han har 43 års erfaring fra politiet og er Politidirektoratets representant i Kompetansesenteret for negativ sosial kontroll og æresrelatert vold. Gunnar har vært opptatt av sikkerhet for ofrene, og i å utvikle fagområdet og øke forståelsen av fenomenet i befolkningen.

Gunnar mottok nylig Shabana Rehmans minnespris for sitt arbeid og engasjement sammen med Terje Bjøranger i Mai 2024.

Jan Stokkebekk
Jan Stokkebekk, Ph.d, er klinisk sosionom med master i familieterapi og systemisk praksis. Han tok doktorgrad i 2022 om langvarige foreldrekonflikter med avhandlingen

«Navigating Prolonged Conflict : Subject positions an meaning

constructions in postdivorce families»

Jan jobber i Bufetat og er tilknyttet det

nasjonale spisskompetansemiljøet for vold og høykonflikt i familievernet. Han er en mye brukt foreleser på universitetet og høyskoler, og har skrevet eller vært medforfatter i flere vitenskapelige artikler.

Han er også redaktør for tidsskiftet

«Fokus på familien»

Kontaktinfo

Carmen Maria Freire

Telefon: +47 461 28 557

caalberg1@hotmail.com

With Kaupang AS - Built with systeme.io